Oranžové pohlazení
Podzim má mnoho barev. Jsou syté, jsou teplé. lahodí oku a přináší pocit úžasného prožitku. Mluvím-li o žluto-oranžovém nádechu, mám tím samozřejmě na mysli i jídla podzimní, která zahřejí tělo a potěší ducha. Nebudu chodit kolem horké kaše (ta to není), ale prozradím vám, že se jedná o polévku. Už jsme si jednu takovou loni uvařili a měla velký úspěch i u maminek. Dýňová. Kuchařinka ale do jedné vody dvakrát nerada vstupuje, a tak vymyslela jinou "oranžádu" a použila místo dýně mrkev a batáty (neboli sladké brambory). V kombinaci s osmaženou cibulkou, česnekem, zázvorem a kari kořením je to bomba. Když to celé ještě rozmixujete a zjemníte kokosovým mlékem, zapomenete na podzimní plískanice natotata. Tak tuhle dobrotu si holky uvařily zase skoro samy (někdo jim musí přeci připomínat, že po bodu 5 v receptáři musí zákonitě následovat bod 6, nikoliv bod č. 10, tak to jen tak na vysvětlenou). A čím byla tato hodina výjimečná? No možná plážovými brýlemi při krájení cibule nebo použitím tyčkového mixéru na závěr vaření. Nutno však ještě podotknout, že tým skládající se ze čtyř slečen, je už více než sehraný, takže když odloží zástěry, chopí se koštěte, umyjí a utřou nádobí, dokonce se už dokonale všechny orientují v kuchyni, takže ví, co kam patří. Nejžádanější činností je ale stále prostírání stolu - ubrousky, příbory, talíře a hlavně malé skleničky na společný přípitek. Vždycky je přeci třeba oslavit své dílo ne? Tak se občas nechte oranžově pohladit, i v zimě to stojí zato.