KFC

Kentucky Fried Chicken, je pro mnohé fenomén.  Rychlý, křupavý, pálivý a bez práce. Tento řetězec fast food restaurací lze najít všude. Láká strávníky na kuřecí menu ve všech podobách. Když jsem se v bláhové víře zeptala svých svěřenců na začátku školního roku, co by si přáli vařit, padlo KFC jako jedno z prvních nápadů. Prý si uděláme meníčko - hranolky, tripsy a salát Coleslaw. Odolávala jsem dlouho, ovšem jen do té doby, než přišla řada na recept z masa. I pořídila jsem kuřecí prsa, hlávku zelí a začala bádat, jak to  ti hoši z KFC dělají. Receptů na kuřecí nugetky alá Kentucky je na internetu hafo. Bohužel vlastní zkušenost nemaje, dala jsem na cizí radu a podle toho to také dopadlo. A aby toho nebylo málo, půlka osazenstva nám onemocněla, takže tak trochu vypráskaný den.

Nakrájet maso na kousky nebyl problém, ani ho vložit do marinády z jogurtu a koření. Dokonce jsme zvládli i nadrtit kukuřičné lupínky na strouhanku, abychom byli in. I trouba si celkem dobře poradila s měkkostí, ale chuť to prostě nemělo! Není nad klasický český kuřecí řízek. Ale abychom úplně tuhle hodinu nezavrhli, vrhli jsme se na zelný salát, tam už to mám osobně prochozené a jsem si jistá v kramflecích. Krájet zelnou hlávku je legrace a "šlapat" osolené zelí ještě větší. Křupe to nejen pod rukama, ale pak i v puse. Děti stále ujídaly....Tato obyčejná levná zelenina je skvost, který by měl být v kuchyni častěji zastoupen (pokud ovšem po něm netrpíte meteorismem). Kořenová zelenina salát trochu dobarvila a ocet s cukrem mu udělal tu správnou chuť v zálivce z majonézy či šlehačky. Hranolky jsme nezvládli, neb i tak jsme měli co dělat. Ostatně u Ivči  žádné KFCčko není a nebude.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *