Knedle hnedle
Existují jídla, která u dětí ve většině případů zabodují na první dobrou. Když opomenu hranolky s kečupem, řízek a párky, dostávají další čestné místo jídla sladká, jako jsou palačinky a ovocné knedlíky. Poslední zmíněné jídlo je v podání Vařílka a Kuchařinky už trochu ošoupaný hit. Snad je to proto, že je to recept jen ze 4 surovin a navíc opravdu jednoduchý (snad jen to balení ovoce do těsta chce trochu víc trpělivosti).Pokud ovšem děláte tyhle koule z tvarohového těsta poprvé, přijde vám to jako práce s oživlou modelínou, navíc sladce chutnající. Děti na Vařílkovi jsou malí začátečníci, a tak jim přijde všechno úžasné, nové a vzrušující. A vůbec jim nevadí, že jsou jahody tak trochu mražené, protože vražená moka kostka cukru do jejich středu slibuje cukrárenskou závrať ještě před samotnou degustací. Někdy bych přála všem rodičům, kteří mi na tu chvilku v kuchyni půjčují své děti, aby na vlastní oči zažili, jaké to je pozorovat všechny ty grimasy a hlášky, kterými je vaření mnohdy doprovázeno. Ale největší odměnou je, když si mohou malí kuchaříci dopřát mezi obědem a večeří svoji vlastnoručně vytvořenou "svačinu".