Vánoční cukrárna

Vánoce si už pucují boty o rohožku a každá správná hospodyňka se alespoň jednou otočila kolem plotny s cukrovím. Děti mají mlsné jazýčky dvakrát tak delší od neustálého ochutnávání a jsou celé žhavé do vlastního tvoření. Téhle sladké chvíle využil Tvořílek a pozval děti do své kuchyně, aby si na poslední hodině starého roku udělaly svá vlastní vánoční cukroví, která se nesla v retro duchu.

Staré plechové formičky, které pamatovaly ještě minulé století, ožily díky rozlévané čokoládě ve tvaru panáčků, rybiček, žabiček nebo rampouchů. Ne vždy se sice podařilo dětem odhadnout množství čokolády, takže ožilo následně i okolí na a pod stolem, nemluvě o čokoládových pusách.

Souběžně s tímto experimentem probíhal pokus o vánoční cukroví číslo dvě, které mělo tatrankový základ nastrouhaný na struhadle a smíchaný s máslem a kokosem. Výsledný vzhled nepečených vánočních kouliček doladily papírové košíčky.

Aby mohl proběhnout transport vánočního cukroví do přilehlých domovů, připravil Tvořílek dětem ještě speciální sáček z dekorativního papíru, jehož zvláštností byl průhledný otvor v jeho přední části podložený slídou. Uzávěr tvořil ozdobený kolíček washi páskou. Efekt dokonalý, spokojenost hmatatelná. Ten úklid kuchyně za to Tvořílkovi stál!!!

Tak dobrou chuť a na viděnou v příštím roce.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *