Plněné papriky

Plněné papriky jsou jídlem léta, ale jelikož jsou naše supermarkety i v zimě plné jahod, mohli jsme si papriky dopřát v listopadu. Já osobně jsem tento pokrm v lásce moc neměla, protože mě ten "paprikový obal" vůbec nechutnal a v nádivce jsem si jen povrtala, ale omáčka mi celkem jela. Dnes beru toto jídlo jako hutný pokrm pro pro chladné dny či dospívající mládež. Ve své podstatě není recept až tak složitý, pokud nejste až tak nároční strávníci co se postupu týká. Hlavními hrdiny pokrmu jsou samozřejmě papriky (bílé) a mleté maso (mix vepřového a hovězího). Vydlabaná paprika je futrál pro směs z masa, rýže, vejce, cibule a koření, která se vaří či peče v rajčatové omáčce, vymazlené do bezvědomí.

Nám stačil pouhopouhý jednoduchý základ. Děti si pro představu, jak budeme v kuchyni postupovat, nejdříve shlédly video, aby vůbec věděly co je čeká.....omýt papriky - vyndat jadřinec, žebra a propíchat dužinu.....okořenit maso....rozklepnout vejce.....nakrájet cibuli.....míchat nádivku ....plnit papriky.....udělat jíšku.....uvařit omáčku......připravit přílohu....prostřít stůl....umýt nádobí....zamést podlahu a konečně i sníst si konečně své jídlo!  Zjistila jsem, že webových receptů na plněné papriky je opravdu hodně, ale co video, to jiný postup a pak něco mládež nauč :o) Naštěstí mé kurzy provází má guru, paní Flo se svou Kuchařkou pro dceru, takže já mám svědomí čisté a děti spokojené žaludky.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *