Rychlý guláš

Vařílek měl tentokrát trochu dilema, zda se nepustil na příliš tenký led, když souhlasil s tím, že si recepty budou vybírat samy děti. Což je na jednu stranu super nápad, ale na stranu druhou se vaření může protáhnout na celé odpoledne, zvláště pokud je vyžádán recept na guláš s knedlíkem. Už samotný fakt, že bychom měli během 2 hodin zvládnout dvě jídla (prosím, nezapomeňte, že dětský čas v kuchyni se řídí zcela jinými pravidly), je to dílo samo o sobě. Aby tedy Vařílek dostál svému slovu, ale zároveň aby splnil i svou časovou kvótu, přivlastnil si úžasný manévr jeho oblíbené paní Fló. Guláš je totiž pokrm, kterému nejvíce sluší, když ho dusíte pod pokličkou ideálně celou noc, zatímco Perkelt, jako jeho rychlý bratranec, potřebuje ke svým 5 hvězdičkám jen slabou  půl hodinku vaření. Když si k tomu ještě najdete hrníčkový recept na houskové knedlíky do mikrovlnky, máte uvařeno, uklizeno a snědeno do 2 hodin.

Děti začaly nejdříve zpracovávat maso, tentokráte krůtí kousky z farmy. I když bylo na krabičce napsáno bio, nad čímž by se rozplývala nejedna ženská duše, měli kuchaříci problém vzít maso do ruky, natož ho oprat a osušit. Při odkrajování šlach byli ale zase tak důkladní, že jim z navážené dávky zůstaly jen dvě třetiny. Loupání a krájení cibule se také neobešlo bez dožadování se plaveckých brýlí, ale když se kuchyní rozvoněla opečená cibulka a vysmahnuté maso obalené v červené paprice, začaly děti už mluvit jinak. Prý, že to voní, že už mají hlad a podobně. Zatímco nám perkelt pěkně probublával na sporáku, vrhli jsme se do přípravy rychlých knedlíků. Jediný rozdíl od těch babiččiných nadýchaných byl v tom, že se neodehrávalo žádné zdlouhavé kynutí, nýbrž jsme si vystačili s půlkou prášku do pečiva. Jako bonus jsme si ale do těsta rozkrájeli hrst petržele kudrnky, a protože se jednalo o knedlíky houskové, tak i pár plátků opečeného toustového chleba. Výsledek byl během 5 minut v mikrovlnné troubě hotový. Díky tomu, že jsme si vymazali čtvrtlitrové hrnečky olejem, mohli jsme své knedle snadno vyndat. Děti si je pak hned nakrájely na prkénku nožem a přidaly si k nim na talíř i hotovou gulášovou omáčku. Když si chtěl Vařílek ochutnat z každé porce, aby poznal, jak se jednotliví kuchtíci vyznamenali, dostalo se mu rázného odmítnutí a jen hladové oči prozradily, že TOHLE jídlo si teda zaslouží sníst děti opravdu jen samy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *