Salát Coleslaw

Na první hodině Kuchařinky se sešla skoro stejná parta jako loni, jen jedna prvňačka vystřídala další (opět velice nadanou). Začínat směšně jednoduchou pomazánkou, typu smíchej dvě ingredience a namaž je na chleba, nemělo smysl, protože tyhle holky si už zvládly doma i samy upéct. Jenže prázdninová pauza si vyžádala tak trochu opakování ve zručnosti, takže se prvním receptem stal zelný salát a jeho krájení nožem. Bílá hlávka zelí se ujala hlavní pozornosti pro klání na prkénku a vězte, že spodní košťál byl ze začátku vždycky vítěz! Po krátkém čase se ale dětem ruka uvolnila natolik, že s přehledem nakrájely zelí na proužky (ty, co nabraly více na tloušťce se jednoduše posekaly křížem krážem, čímž se dosáhlo požadovaného úkolu . Svou porci nakrájeného zelí si kuchařky osolily, a pak už jen svými prsty promíchávaly.  Po chvilce jim pod rukama začalo zelíčko pouštět šťávu, čímž získalo na měkkosti a lesku.

Ke krájení přibylo ještě škrabání a strouhání mrkve a celeru, čímž jsme zpracovali tuhou část z receptu. Na řadu pak přišla zálivka. neboli pikantní vložka činící z neochucené zeleniny gurmánský zázrak. Nejdříve si děti smíchaly v misce vinný ocet s moučkovým cukrem z třtiny a vzniklou kašičku doplnily pár lžícemi majonézy. Pro dokonalou vytříbenost chutí jsme ještě prošlehali společnými silami trochu šlehačky a v tekutém stavu ji přidali k zálivce. Poté ji za pomoci stěrky kuchařky přidaly k zelenině, promíchaly a dochutily. Každé KFC by nám mohlo tenhle Coleslaw závidět. Abychom ale dosáhli nabídky zmíněného fast foodu, upekli jsme si k tomu v troubě hranolky. Ty se ostatně staly též hitem naší odpolední svačiny, kterou jsme si vychutnali u společného stolu. Zde jsme se také dohodli, že naším dalším receptem bude rajská polévka. No máme se zase na co těšit!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *